Ebizapple

Gutenberg er et nytt redigeringsverktøy for WordPress som erstatter den tradisjonelle redigeringsmodusen i WordPress. Det har et byggesten-basert redigeringsgrensesnitt som gir deg mer kontroll og flere muligheter for å formatere innholdet ditt.

Det tillater deg å lage innhold ved hjelp av blokker, som er små, selvstendige elementer som du kan legge til i innholdet ditt, for eksempel tekst, bilder, videoer, lister, osv. Hver blokk har sin egen formatering og kontroller, noe som gir deg mer fleksibilitet i å lage innholdet ditt.

Gutenberg-redigeringsverktøyet er inkludert i WordPress siden versjon 5.0 og brukes som standard redigeringsverktøy. Det kan også brukes som en plugin til eldre versjoner av WordPress.
Gutenberg gir deg også mer kontroll over designet ditt, ved å la deg legge til egen CSS, eller benytte seg av klare designmaler og layout.

Gutenberg-redigeringsverktøyet har fått både positive og negative tilbakemeldinger, da det gir flere muligheter for redigering men kanskje kan være mer komplekst for noen brukere som er vant til den tradisjonelle redigeringsmodusen i WordPress.

Mye har skjedd med wordpress de senere årene, blant annet har WordPress kommet med sin egen sidebygger. Bygd og optimalisert for fart. Spesielt egnet for media rike sider.


Uten å være en ekspertutvikler, kan du lage dine egne tilpassede innlegg og sider. Her er et utvalg av standardblokkene som følger med Gutenberg:

Scroll to Top