Ebizapple

Hva kan QR kode brukes til?

QR-koder (Quick Response-koder) er todimensjonale koder som brukes til å lagre og lese informasjon, som for eksempel nettsider, kontaktinformasjon, produkter, og så videre. QR-koder kan vises i forskjellige størrelser og med ulik mengde informasjon avhengig av hvor mye data som skal lagres. QR-koder kan også inneholde forskjellige typer data, som numeriske verdier, bokstaver og binær data.

Grafisk sett, vil ulike QR-koder ha forskjellige mønstre av svarte og hvite piksler som danner QR-koden. QR-koden består av et rutenett av små kvadratiske moduler, som kan være svarte eller hvite. QR-koden har også en bestemt mønsterstruktur som brukes til å identifisere QR-koden og skille den fra andre QR-koder.

Det er forskjellige typer QR-koder, for eksempel standard QR-koder, Micro QR-koder og iQR-koder, som alle har litt forskjellige mønsterstrukturer. Standard QR-koder er vanligvis større og har høyere oppløsning enn Micro QR-koder, som er mindre og har enklere mønstre. iQR-koder har et annet mønster som gir mulighet for mer data enn en standard QR-kode på samme størrelse.

Dot QR kode
Firkantet QR kode
Rund QR kode

En annen forskjell mellom ulike QR-koder kan være i fargebruken. Mens standard QR-koder er vanligvis svart på hvit bakgrunn, kan noen QR-koder være fargerike, med ulike farger som brukes til å representere dataene i koden.

Så, i hovedsak er den grafiske forskjellen mellom ulike QR-koder størrelsen, oppløsningen, mønsterstrukturen, og fargebruken.

Logo tilpasset QR kode

En QR-kode kan tilpasses og designes for å inkludere en logo eller et bilde. Dette kan være en nyttig funksjon for å fremme merkevaren din eller gi en rask visuell identifikasjon for brukere som skanner koden. Her er to måter å legge til en logo i en QR-kode:

  1. QR-kodegenerator med logo-funksjon: Det finnes mange QR-kodegeneratorer på nettet som tilbyr logo-funksjonen, og det er en enkel måte å legge til en logo på en QR-kode. Du kan laste opp et bilde av logoen din, justere størrelsen og plasseringen, og generere QR-koden med logoen inkludert. Noen eksempler på QR-kodegeneratorer med logo-funksjon inkluderer QRCode Monkey, QRStuff og QR Code Generator.

  2. Tilpasset QR-kodeutvikling: Hvis du ønsker å ha mer kontroll over designen av QR-koden din, kan du velge å utvikle en tilpasset QR-kode med logoen din inkludert. Dette kan gjøres ved å bruke en programvare for grafisk design eller en QR-kode-utviklingsverktøy som lar deg designe og kode QR-koden selv. Med tilpasset utvikling kan du tilpasse størrelse, plassering, farge og andre designelementer for QR-koden og logoen. Hvis du velger denne metoden, er det viktig å teste QR-koden for å sikre at den skannes korrekt og at logoen ikke forstyrrer QR-kodens funksjonalitet.

Uansett metode du velger, er det viktig å huske at logoen din ikke bør oppta for mye plass på QR-koden, og at det fortsatt må være mulig å skanne koden selv om logoen er tilstede. En god retningslinje er å holde logoen til rundt 20% av total QR-kode størrelse.

Scroll to Top