Hvorfor skal vi velge WordPress når vi lager din webside
Rundt 30 % av alle websidene i verden er laget med WordPress. Grunnen til at WordPress er så populær er fordi du med enkle grep kan innstallere et Content Mangment System (CMS) til din webside. Dette vil si at du enkelt kan endre på innholdet ditt selv.
WordPress er gratis å installere. Du kan enkelt komme online og her trenger du ikke å kunne noe om programmering som HTLM og CSS for å spesialsy din webside. Siden det er GRATIS Å LAGE WEBSIDE hvorfor koster det så mye å lage en webside?
Hvor mye koster det å lage en WordPress webside?
Kostnadene for å ha lage en WordPress webside består av.
- En wordpress host/server der du kan lagre dine webside filer
- Domene navn (som er websidens adresse på internett)
- Design og Templates
- Plugin og Utvidelser
WordPress host / server
I utgangspunktet kan du med litt kunnskap hoste din webside hjemme fra din egen data. Så kostnadene for å ha en webside hosting kan være gratis til flere tusen kroner. Her kommer mye ann på hva du ønsker å oppnå med din webside. Ønsker du å ha en sikker webside og at websiden din er rask? Prisene går opp utfra hvordan funksjoner du måtte ønske å ha til din server. Du kan lese mer om hvilken server Ebizapple anbefaler deg å bruke her.
Domene navn til din webside
Domenenavn til din webside er din unike adresss i world wide web (WWW). Den starter som regel med HTTP (Hypertext Transfer Protocol) som er et nett av servere som utveksler informasjon med nettlesere -slik at du kan gi ditt budskap til verden. Hva er ditt domenenavn? Domenenavn varierer i pris fra noe under 100 kroner i månden til flere tusen i året. Det kommer ann på hvilken ending domenet ditt har, som dittdomene.no der .no står for Norge. Verdens vanligste ending er .com. Dette domene kjøper du hos en domenhost. Det kan være Uniweb her i Norge , Hostgator , Siteground med flere. Dette domene peker du til det stedet du ønsker å ha din webside.
Design og Templates
Når du installerer WordPress så følger det alltid med dafult WordPress template. Men det finnes flere tusen WordPress templats som du kan laste ned gratis. Her har du mulighet til å laste ned en mobil vennlig wordpress template som kan passe til det du driver med. Du har selvfølgelig som med alle wordpress templates mulighet til å endre det meste i Template settings.
Du har også mulighet til å kjøpe template fra Template kjøpsportaler som du kan kjøpe Templates. Her varierer prisene fra rundt 100 kroner til flere tusen kroner. Eksempler på slike kjøpsportaler for wordpress templates er Envato Market, Mojo Marketplace eller Template Monster. Ulempen med å bruke gratis eller billig templates er nettopp at disse ikke blir oppdattert av utvikler. Som vil si at din webside risikerer å bli utdattert. Spesielt hvis du skal ha plugins og addons på din webside – disse kan ødelegge din webside da det ikke er et samsvar mellom kodene på plugin og din webside. Hvis dette skjer så kan det være greit å gå til en tidligere versjon av din webside.
Det finnes også en rekke webdesign firmaer som lager Templates som gir ut selger sine løsninger ved å gi lisens som gir brukeren rett til å bruke disse templatene. Ebizapple har eierskap og lisens til flere store template utviklere. Disse er DIVI , Motopress , Crocoblock. Disse templatene gir vi til dere ved kjøp av våre tjenester.Se våre gratis templates her.
WordPress plugins
WordPress plugins gjør at din webside får flere funksjoner. Eksempler på dette kan være kontaktskjema , foto galleri , SEO. Det finnes alle slags typer plugins – stort sett alle plugin som dekker alle mulige slags behov som din webside måtte ha. Det finnes over 50 000 gratis plugins på wordpress.org. De som er gratis har som regel ikke oppdatteringer, noe som medfører problemer ved et senere tidspunkt. Det finnes også premium plugins som kan selges fra 500 kroner til flere tusen kroner. Ebizapple har tilgang til flere premium plugins som du kan få dersom du kjøper våre tjenester.
Det er viktig å tenke på at i forhold til plugins så er dess færre plugins jo bedre er det i forhold til farten til din webside. Dette fordi plugins har en tedens til å gjøre din webside tregere.
Når du skal planlegge din webside
Det som er viktig når du planlegger din webside er at du vet hva du ønsker å oppnå. Hva er målene for din webside?
Skal du få leads eller skal du vise hva du har oppnådd gjennom en portefolio. Skal du vise dine produkter eller skal du vise din tilstedeværelse.
Hva er ditt budget og hva er din langsiktige målsetning. Hvis du ikke vet hva du ønsker så kan du risikere å betale for noe som du ikke har bruk for.
Hva kostnadene blir i forhold til din webside?
- Websidens størrelse
- Websidens funksjoner
- Websidens utsene
Enkel webside med lavt budget
Du kan gjøre alt selv – få en host som er billig. Det er ikke så veldig vanskelig. Det finnes mange kurs på YouTube som er gratis og enkele å følge. Her er det viktig at du følger opp websiden sin da den kan bli ødelagt ved eventuelle oppdatteringer eller mangel på oppdatteringer. Dette kan koste mindre enn 1000 kroner
Flere funksjoner / høyere budget
Hvis du ønsker bedre webside og bedre sikkerhet. Her kan du laste ned premium template – disse følger gjerne med support og egne sosiale grupper for oppfølging og hjelp.
Websidene krever også gjerne mer robust server hosting for din webside. Det kommer med en ekstra kostnad, men du får en raskere webside – mulighet til å håndtere flere besøkende, mer sikker og andre fordeler. Her anbefaler vi WpEngine som du kan lese mer om her.
Prisen for en slik løsning kan ligge mellom 5000 og 10 000 kroner.
Standard E-Commerce webside
En eCommerce netthandels webside må være sikker og den må håndtere transaksjoner og kundeinformajon. Her er det nødvendig med en eCommercer plugins som gjør bruker opplevelsen bedre for dine kunder.
Det vil koste fra 10 000 kroner å lage en standard eCommerce netthandel webside. Du kan lese mer om netthandels webside her.
Spesial søm / Høyt Budget
Hvis din webside skal se bedre ut enn andre i din nisje- Da bør du være forberedt på å betale mer. En typisk WordPress webside for bedrifter eller personlig websider kan koste dre 15 000 til 50 000 kroner. Mer komplekse sider kan koste fra 150 000 kroner. Det er vanskelig å sette en pris på din webside før en vet kompleksiteten av hva som må gjøres.